Athenaeum az Interneten

Az MTA Könyvtára és öt akadémiai kutatóintézet által létrehozott konzorcium Athenaeum az Interneten címmel 70 millió Ft támogatást nyert az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében meghirdetett "Tudásdepó-expressz: A könyvtári hálózat nemformális és informális képzési szerepének erősítése az élethosszig tartó tanulás érdekében" című pályázaton (TÁMOP-3.2.4-09/1/KMR-2010-0025).

Az elnyert támogatás többek között lehetővé teszi, hogy az MTA Kémiai Kutatóközpont, az MTA Ökológiai és Botanikai Kutatóintézet, az MTA Pszichológiai Kutatóintézet, az MTA Talajtani és Agrokémiai Kutatóintézet és az MTA Világgazdasági Kutatóintézet könyvtárai, illetve az MTA Könyvtára gyűjteményeinek jelentős része 2011. őszétől az Interneten keresztül is kereshető lesz.


A támogatás megoszlása (doc, 27 KB) »
Szervezeti felépítés (doc, 41 KB) »
TÁMOP-fórum (regisztrált felhasználóknak) »Hírek

Új magyar füvészkönyv

A Magyar Tudományos Akadémia Könyvtára tisztelettel meghívja az Új magyar füvészkönyv című könyv bemutatójára. A könyvet bemutatja: Pócs Tamás és Király Gergely

Wagner zenedrámái

A Magyar Tudományos Akadémia Könyvtára tisztelettel meghívja Sohár Pál kémikus, az MTA tagja Wagner zenedrámái című előadására.


Széchenyi mint magánember

A Magyar Tudományos Akadémia Könyvtára tisztelettel meghívja a Logod Bt. kiadásában megjelenő Széchenyi mint magánember című tanulmánykötet sajtóbemutatójára.


Konzorciumi tagok