Az Akadémiai Kiadó folyóiratcsomagja

 
   
Az Akadémiai Kiadó gondozásában megjelenő kiadványok több mint 40 tudományágban biztosítanak lehetőséget tudósaink számára legfrissebb eredményeik publikálására, a nukleáris kémiától a mikrobiológián át a nyelvtudományig. Az Akadémiai Kiadó közel 50 tudományos folyóiratából 33-nak a Magyar Tudományos Akadémia az alapítója, főszerkesztői magyar akadémikusok, szerkesztőbizottsági tagjai többségükben magyarok.

Az EISZ felhasználói számára jelenleg közel 50 folyóirat érhető el ingyenesen, 1999-ig visszamenőleg. A cikkek kutathatók szerző, cím és absztrakt szerint, és a teljes nyomdaival megegyező tartalom (fulltext) letölthető .pdf formátumban. Az új folyóiratfüzetek már hetekkel a nyomdai megjelenés előtt elérhetők online formában.

A koronavírus járványra tekintettel a kiadó legtöbb folyóiratát* teljes szövegű hozzáféréssel, regisztráció vagy külön belépés nélkül elérhetővé tette a https://akademiai.com oldalon 2020. április 30-áig.

*A Springer Nature kiadóval közösen kiadott lapjaink továbbra is előfizetéshez kötötten vagy távoli eléréssel olvashatók.